---
title: "145.A.30(i) Component certifying staff qualification — Part-145 · Avioverse"
description: "Component certifying staff shall be qualified in accordance with Article 5(6) and point 145.A.35."
url: "https://avioverse.aero/regulations/easa/continuing-airworthiness/part-145/section-a-technical-and-organisation-requirements/145-a-30-i"
---

# 145.A.30(i) Component certifying staff qualification

Annex II (Part-145) · Regulation (EU) No 1321/2014 · EAR revision 2 Sep 2025

Official sources: [EASA Easy Access Rules (opens in a new tab)](https://www.easa.europa.eu/en/document-library/easy-access-rules/easy-access-rules-continuing-airworthiness) · [EUR-Lex 2014/1321 (opens in a new tab)](https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:32014R1321)

Part of [145.A.30 Personnel requirements](https://avioverse.aero/regulations/easa/continuing-airworthiness/part-145/section-a-technical-and-organisation-requirements/145-a-30#point-i)

IR Implementing rule

## 145.A.30(i) Component certifying staff qualification

(i) [Component](https://avioverse.aero/glossary/easa/component) [certifying staff](https://avioverse.aero/glossary/easa/certifying-staff) shall be qualified in accordance with Article 5(6) and point 145.A.35.

IR · 145.A.30(i) — Regulation (EU) No 1321/2014 · Regulation (EU) 2018/1142 · Continuing Airworthiness Easy Access Rules · EAR revision 2 Sep 2025

[All rules in SECTION A — TECHNICAL AND ORGANISATION REQUIREMENTS](https://avioverse.aero/regulations/easa/continuing-airworthiness/part-145/section-a-technical-and-organisation-requirements)

Consolidated from the EASA Easy Access Rules (revision 2 Sep 2025, extracted 2 Nov 2026) for convenience. Not the official publication — verify against the Official Journal of the European Union and the EASA publications before operational use.
